האם יש להתגונן מפני השמש כשהשמיים מעוננים?
עוצמתן של קרני ה- UVמשתנה לאורך השנה כולה ותלויה בגורמים רבים ושונים. משום כך חשוב להשתמש בתכשירי הגנה המסננים את קרני ה-UVB וה-UVA.

הסכנה שבקרינת UV
הסכנה שבחשיפה לשמש אינה קשורה בתחושת החום, אלא בעוצמתן של קרני ה-UV. לא תמיד אנו חשים בנוכחותן, ושמיים מעוננים או רוח עלולים לעורר בנו תחושת מוגנות כוזבת. קרינת ה-UV תלויה בגורמים רבים: גובה השמש בשמיים, החזרת הקרינה ממשטח האדמה, קו הרוחב, מידת העננות, הגובה ושכבת האוזון. חלקיקים של מלח ים, למשל, מחזירים 25% מסך הקרינה, ולעננים המגדילים את התפלגות הקרינה יכולה להיות השפעה דומה.
להבין את מדד קרינת ה-UV
אנו מבטאים את עוצמת הקרינה העל-סגולה (אולטרה-סגולה, UV) באמצעות מדד קרינת ה-UV, אמצעי מדידה שקבע ארגון הבריאות העולמי. ערכי המדד נעים בין 1 ל-10, כאשר ערכים נמוכים (1-2) מורים על סיכון נמוך, ואילו ערכים גבוהים מורים על סיכון גבוה. החשיפה לקרינת השמש כרוכה בסיכונים החל ממדד 3.


הפתרון היחיד, הגנה
שימוש יומיומי בתכשיר הגנה מפני השמש הוא הדרך היחידה להתגונן ביעילות מפני הסיכונים הכרוכים בקרינת UV. אפילו תכשירים בעלי מדד SPF30 יעילים במניעת הזדקנות מוקדמת של העור בעקבות חשיפה מופרזת לשמש. רבים טועים ומשתמשים בתכשירי הגנה רק בעת ביקור בחוף הים, אולם יש להשתמש בהגנה מתאימה למזג האוויר במשך השנה כולה.